Sunday, February 9, 2014

Δεν ξεχνούμε όμως φυσικά, τα έργα εκείνα που έχουν ήδη αποπερατωθεί με δημόσιους πόρους, plastic smo


Άλλη μία ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας plastic smoothie cups για την εκτροπή του Αχελώου. Συνεχίζει να επιμένει το ΥΠΕΚΑ σε έναν σχεδιασμό, plastic smoothie cups πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ανορθολογικό; Εδώ και 23 χρόνια, το ΣτΕ έχει εκδώσει επανειλημμένως αποφάσεις για το ζήτημα του Αχελώου, με την τελευταία να αναφέρει ρητά, ότι παραβιάζονται το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Οδηγίες 2000/60/ΕΚ για τα ύδατα, 85/337/ΕΟΚ για τη εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, 92/43/ΕΟΚ για τους οικοτόπους plastic smoothie cups και τα είδη, καθώς και η Σύμβαση της Γρανάδας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Με plastic smoothie cups Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, επαναφέρει το πολύ σημαντικό ζήτημα του σχεδιασμού και της νομιμότητας των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, plastic smoothie cups καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να αναθεωρηθεί η οριστική έγκρισή τους και η υλοποίηση του σχεδιασμού που προβλέπουν. Να σημειωθεί ότι η κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής αποτελούν υποχρέωση της χώρας μας που πηγάζει από την εφαρμογή της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ. Εξαιτίας των καθυστερήσεων μάλιστα, η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στις 8.7.2013 δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων plastic smoothie cups Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας. Ωστόσο, μέχρι τη δημοσιοποίηση plastic smoothie cups της απόφασης του ΣτΕ, η έγκρισή τους από την Εθνική Επιτροπή plastic smoothie cups Υδάτων δεν είχε λάβει χώρα.
Σύμφωνα με την έως τώρα εξέλιξη των σχεδίων, plastic smoothie cups και ενώ στο σχέδιο διαχείρισης της Δυτ. Στερεάς (Αιτωλοακαρνανίας, κατά βάση) δεν προβλεπόταν εκτροπή του Αχελώου, στον αντίστοιχο σχεδιασμό για την Θεσσαλία τα σενάρια διαχείρισης ήταν τρία, με μόνο ένα να προβλέπει μη εκτροπή. Σύμφωνα δε με επίσημες τοποθετήσεις -και- Υπουργών της Κυβέρνησης, ως επικρατέστερο χαρακτηρίστηκε το σενάριο εκτροπής 250 εκατομμυρίων κ.μ. ύδατος ετησίως.
Όπως τονίζει η κ. Φούντα, τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας, πρέπει να αναθεωρηθούν και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να συμμορφώνονται με τη νέα απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση του έργου εκτροπής του Αχελώου. plastic smoothie cups
Τέλος, plastic smoothie cups το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προβεί σε σχεδιασμό της περιφερειακής αξιοποίησης των υπαρχόντων υδάτων και της αναδιάρθρωσης των γεωργοκτηνοτροφικών προτεραιοτήτων που θα προωθηθούν, ώστε να μην καταλήγουμε plastic smoothie cups συνεχώς στη λογική των φαραωνικών έργων. Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που θα ορίζει ποια μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα.
Δεν ξεχνούμε όμως φυσικά, τα έργα εκείνα που έχουν ήδη αποπερατωθεί με δημόσιους πόρους, plastic smoothie cups με υπέρογκα plastic smoothie cups ποσά των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο. Με τη νέα απόφαση του ΣτΕ, ελπίζουμε να μπει οριστικό τέλος στις παράλογες plastic smoothie cups και επιζήμιες κυβερνητικές επιλογές.
Μπικέι, Σφακιανάκης και Τζούνιορ υποψήφιοι για MVP
TopΜήνα TOP ΜΗΝΑ Έπεσε γυναίκα από ταράτσα στην Ηρώων Πολυτεχνείου plastic smoothie cups (φωτο) "Πυργιώτες, Καλαματιανοί και Αγρινιώτες... oυ μπλέξεις..." (video) Νεκρή η 27χρονη μετά από την πτώση στην Ηρώων Πολυτεχνείου Συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης Ειρήνης από το Μεσολόγγι (video) Δύο κοπέλες πήγαν για κανό και είδαν το πιο θρυλικό φυσικό φαινόμενο! (video) Φονικό στην Κατοχή-νεκρός 22χρονος Τι λέει η διοίκηση του ΚΤΕΛ για το τροχαίο στα Μάλγαρα (video) Πανικός από ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά (μετασεισμική ακολουθία) Κεφαλονιά: Νέες απίστευτες εικόνες από την παραλία του Μύρτου Ιδιοκτήτες λεωφορείων βάλλουν κατά του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ
TopΕβδομάδας TOP ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Κεφαλονιά: Νέες απίστευτες εικόνες από την παραλία του Μύρτου plastic smoothie cups Οι πρώτες εικόνες από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά - Video από τη στιγμή που σείστηκε η γη! 22 χρόνια φυλακή στον 56χρονο που βίαζε την κόρη του στην Λεπενού Βρήκαν τραγικό θάνατο την ώρα που έκαναν σεξ στο αυτοκίνητο Nέος μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά (μετασεισμική ακολουθία) Απροσπέλαστο το κέντρο-καθυστερεί η ελεγχόμενη (φωτο) Άκης Τσελέντης: Iσχυρό μετασεισμό περιμένει σήμερα ή αύριο (video) plastic smoothie cups Με τα τρακτέρ αγρότες στη γέφυρα plastic smoothie cups της Ερμίτσας-δεν κλείνουν το δρόμο (φωτο) Γεωδυναμικό: Θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί στην Κεφαλονιά Ίσως ενεργοποιήθηκε η περιοχή που έδωσε το σεισμό του 53! Για νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις προειδοποιούν οι σεισμολόγοι
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Σχόλιο στο post: H "αποκαθήλωση" του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (φωτο) Γιωργος Τσίρκας { Πιστεύω πως η τριτοβαθμια εκπαίδευση στην Αιτολοακαρνανία έχει υποτιμηθεί.Το Αγρίνιο που σήμερα κατατάσεται σαν μια... } Φεβ 10, 12:54 ΠΜ Σχόλιο στο post: H "αποκαθήλωση" του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (φωτο) Πτυχιάκιας { "ΠΑΝΟ" κόψε την κλάψα, πτυχιάκι, μεταπτυχιακό, διδακτορικούλι θα το πάρεις..Θα στο δώσουν σε άλλη πόλη... } Φεβ 09, 11:57 ΜΜ Σχόλιο στο post: Κοπή πίτας με πολιτική ομιλία Χατζηδάκη (φωτο) ΓΙΩΡΓΟΣ Κ

No comments:

Post a Comment